ΣΤΕΓΗ ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ

Ένα μακρύ ταξίδι αναζήτησης της ύπαρξης που ξεκίνησε από τα χρόνια της αθωότητας και συνεχίζεται ως τώρα, το εφηβικό όνειρο ενός καλλίτερου κόσμου, οι πάπυροι του παρελθόντος και τα βιβλίου του σήμερα , από τον Όμηρο ως τον Φρόυντ, οι εμπειρίες, η εργασία ,το βίωμα της εσωτερικής ελευθερίας , το όραμα του μοιράσματος των δώρων του ταξιδιού με άλλους ανθρώπους , οι συνοδοιπόροι που επιβεβαίωσαν την αξία του ταξιδιού , είναι το αποτέλεσμα της δημιουργίας της «ΣΤΕΓΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ και ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ».

Η ΣΤΕΓΗ ΕΥΖΩΙΑΣ και ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ φιλοδοξεί να γίνει ένας χώρος όπου παιδιά και ενήλικες αναγνωρίζοντας την Αληθινή τους ύπαρξη , θα γιορτάζουν το ιδεώδες της συνύπαρξης και μέσα από το εμείς να δημιουργούν «έργα καλά» που θα γίνουν Φωτεινή ακτίνα και θα διεισδύσουν μέσα στην σημερινή ελληνική πραγματικότητα.

 

ΤΕΡΖΑΚΗ ΜΑΡΙΑ σε δια βίου Μόρφωση
– Πτυχιούχος ΑΤΕΙ Τμήμα Δομικών
– Πτυχιούχους ΑΕΙ Τμήμα Ψυχολογίας
– Συνταξιούχος Π.Α. με το βαθμό του Σγού
– Παιδαγωγική και Διδακτική επάρκεια από ΑΣΠΑΙΤΕ/ΕΠΠΑΙΚ
– Επιμόρφωση από Καποδιστριακό στη «Γνωσιακή-Συμπεριφοριστική Θεραπεία»
– Επιμόρφωση από Καποδιστριακό στην «Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση»

ΣΚΟΠΟΣ

Σκοπός της «ΣΤΕΓΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» είναι η προώθηση της Γνώσης και των Τεχνών στην υπηρεσία της ανθρώπινης Ευζωίας.

Η διεύρυνση του ανθρωπίνου πνεύματος με ιδεατό στόχο ιδέες, παρεμβάσεις και πράξεις που αποσκοπούν στην διαμόρφωση μιας καλλίτερης κοινωνίας.

Η προβολή των Γραμμάτων και των Τεχνών της Αρχαίας Ελλάδας ως πρόταση για την προαγωγή της αυτογνωσίας, της αγωγής της ψυχής, της διαπαιδαγώγησης και της εν γένει ανάδειξης του ύψιστου δυναμικού ανηλίκων και ενηλίκων.

H «ΣΤΕΓΗ ΕΥΖΩΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ» προκειμένου να εκπληρώσει τους παραπάνω σκοπούς :

  • Σχεδιάζει προγράμματα που υποστηρίζουν την ψυχική υγεία, και την βελτίωση της ποιότητας της ζωής γενικότερα.
  • Διοργανώνει σεμινάρια, συνέδρια, συμπόσια, διαλέξεις παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά-επιμορφωτικά, προγράμματα.
  • Εκπονεί και υλοποιεί εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα , σεμινάρια, διαλέξεις-ομιλίες, Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας και Τέχνης .
  • Εκπονεί και υλοποιεί προγράμματα ειδικής αγωγής ανηλίκων στην ανάδειξη του ύψιστου ανθρώπινου δυναμικού τους.
  • Διοργανώνει εκθέσεις , καλλιτεχνικές παραστάσεις και δρώμενα, κινηματογραφικές προβολές και λοιπά θεάματα, μορφωτικές, καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις εν γένει.
  • Διοργανώνει εκπαιδευτικές –ψυχαγωγικές εκδρομές , κατασκηνώσεις και διακοπές σε πρότυπους χώρους κατασκηνώσεων.
  • Εκπονεί επιστημονικές έρευνες και προβαίνει σε δραστηριότητες εν γένει υποστηρικτικές στην τέχνη του «ΕΥ ΖΗΝ»

Η ΣΤΕΓΗ