Scroll Top

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

GAN_5499

04 Μαρ: ΑΡΕΤΗ όπως ΕΡΩΤΑΣ

Ενα χωριουδάκι απλωμένο στις παρυφές ενός μικρού λόφου και οι αγροί γύρω του, ήταν ο κόσμος της μικρής Ηλέκτρας. Στο σχολείο ο νους της «άνοιγε» και δεσμευόταν στον εαυτό της πως πάντα θα σπούδαζε για να μαθαίνει! Οι μελωδίες της εκκλησίας τής ψιθύριζαν πως πάντα θα φρόντιζε η καρδιά της να πλημμυρίζει από τούτη την ανείπωτη γαλήνη και αγάπη!

ANT_2948

23 Ιαν: Νοήματα και Πράξεις από το 2ο Συνέδριο της Στέγης Ευζωίας & Αριστείας

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο της ΣΤΕΓΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ και ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ , που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Alexandermosaic

21 Οκτ: Αλέξανδρος ο εμψυχωτής

Σαν είμαστε στο σχολείο μας μίλησαν για τον Μέγα Αλέξανδρο, ένα Μακεδόνα στρατηλάτη σπουδαίο κατακτητή που κατάφερε να επεκτείνει τα σύνορα της Ελλάδας σε τρεις Ηπείρους. Ο Αλέξανδρος τοποθετήθηκε στο «χρονοντούλαπο» του νου των εφηβικών μας χρόνων και σποραδικά στην ενθύμισή του νιώθουμε μια υπερηφάνεια για τον πρόγονό μας. Αυτό μόνο.

Camille_Pissarro_-_The_Harvest_-_Google_Art_Project

27 Ιούν: Ιούνιος μήνας θεριστής

Ιούνης μήνας θεριστής! Μήνας της  ανταμοιβής και της αφθνονίας. Τον Οκτώβρη έσπερνε ο πατέρας το σιτάρι. Το παρατηρούσα, όταν δεν είχα σχολείο και ξεχυνόμουν στους αγρούς με τους γονείς.  Αγωνία να ειδώ να προβάλλει από το σπόρο  του σιταριού η φύτρα. Δεν θα τα καταφέρει έλεγα στο πατέρα. “Μην ανησυχείς”, μουρμούριζε εκείνος . Ο θεός έχει προνοήσει. Έχε υπομονή.