Scroll Top
ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ
Ένα νησάκι Ελληνικό στην αγκαλιά του Λιβυκού πελάγους η ΧΡΥΣΗ, «περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» μας μάγεψε με τις ομορφιές του!

Ένα νησάκι Ελληνικό στην αγκαλιά του Λιβυκού πελάγους η ΧΡΥΣΗ, «περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους» μας μάγεψε με τις ομορφιές του! Το φως του ζεστού Ήλιου, το δροσερό αεράκι στη Χρυσή , ζωντάνεψαν τον πληθυσμό του νησιού και γίναμε ένα μαζί του!
Ασημόγλαροι που μας συνόδευαν , πέρδικες που μας καλωσόριζαν με το πέταγμά τους, κέδροι με τις τεράστιες ρίζες τους μας δίδασκαν με το σύστημα αλληλοβοήθειάς τους, (παρατήρηση της γεωπόνου Αιμιλίας μας) σχίνοι, θαμνοκυπάρισσα, θυμάρια, φασκόμηλα, λαδανιές μας μεθούσαν με τα αρώματά τους!! Τα θαλασσόκρινα , πιότερη ομορφιά όταν θα είναι ανθισμένα!! Τα πορφυρά μικρά λουλουδάκια απλώνονταν ως πίνακες ζωγραφικής στο έδαφος!! Τα όστρακα και οι ηφαιστειακοί πορφυροί χαλαζίες ,το εκκλησάκι του αγίου Νικολάου στα ανατολικά του νησιού δηλώνουν την ύπαρξη του Μινωικού οικισμού και των μετέπειτα κατοίκων του νησιού. Ρέμβος και ονειροπόληση με όμορφες εικόνες εργαστηρίων όπου παρήγαγαν την πορφύρα που έπαιρναν το χρώμα τους τα λαμπρά πορφυρά ενδύματα των Βασιλέων και ιερέων!!
Περπατήσαμε σχεδόν όλο το νησί, βουτήξαμε στα κρυστάλλινα νερά και αισθανθήκαμε τα κάλλη του!!Σε κάθε ένα από εμάς αποτυπώθηκε στη καρδιά και στο νου η Χρυσή , με μοναδικό τρόπο !!!
Ολοκληρώσαμε την εκδρομή μας σε ένα γραφικό χωριό δίπλα στο Φαράγγι του Χα, το Μοναστηράκι. Η Ιωάννα στη ταβέρνα Καπηλειό με τα υπέροχα εδέσματά της και την ανοιχτή αγκαλιά της , επισφράγισε και αυτό το ταξίδι μας στους κόσμους των αισθήσεων και της διανοίας!!
Είμαστε Ευ-γνώμονες για τα δώρα της Δημιουργίας!!!

Σχετικά Άρθρα