Σχετικά Άρθρα
Η ΣΤΕΓΗ ΕΥΖΩΙΑΣ και ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ άνοιξε τις πύλες της για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά με την εκδρομή στην Ανάφη. Οι μαθητές που ολοκλήρωσαν τα δύο πρώτα μορφωτικά επίπεδα στο «ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ» όπως από όλο το έργο του Πλάτωνος αναδύεται, προετοιμάστηκαν στην εκδρομή για την εισαγωγή τους στο τρίτο μορφωτικό επίπεδο.
Γιορτάσαμε την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής μας χρονιάς και συνεχίσαμε με την εκδρομή μας ,
ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΝΑ , ΜΠΑΛΟΣ-ΓΡΑΜΒΟΥΣΑ, ΓΑΥΔΟΣ!!
20 Μαρτίου 2023 . Καθώς η ημέρα προχωρά και ο ήλιος ξεκινά να ρίχνει περισσότερο φως στη γη, αρχίζει και εμάς το δικό μας ταξίδι. Προορισμός η Αίγυπτος.
Ιούνης μήνας θεριστής! Μήνας της ανταμοιβής και της αφθνονίας. Τον Οκτώβρη έσπερνε ο πατέρας το σιτάρι. Το παρατηρούσα, όταν δεν είχα σχολείο και ξεχυνόμουν στους αγρούς με τους γονείς. Αγωνία να ειδώ να προβάλλει από το σπόρο του σιταριού η φύτρα. Δεν θα τα καταφέρει έλεγα στο πατέρα. “Μην ανησυχείς”, μουρμούριζε εκείνος . Ο θεός έχει προνοήσει. Έχε υπομονή.
Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1ο Συνέδριο της ΣΤΕΓΗΣ ΕΥΖΩΙΑΣ και ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ , που υλοποιήθηκε στα πλαίσια του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.
“Ήρθε η αγάπη ήρθε, μέσα στην ψυχή μας μπήκε…
νά ’την την αγάπη των Ελλήνων, η αγάπη μέσα στην καρδιά μας μπήκε.
Στα λουλούδια μες στους κάμπους και στο Σύμπαν.
Αδέρφια των Ελλήνων, των Ελλήνων οι Αγάπες.
Ήρθε η Αγάπη ήρθε, μέσα στην ψυχή μας μπήκε, των Ελλήνων η αγάπη…”
Τα μαθήματα και τα σεμινάρια στην Στέγη ξεκινούν!
Α. ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΥΖΩΙΑΣ & ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ
Β. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Ο ΔΕΣΜΩΤΗΣ ΤΟΥ ΠΛΑΤΩΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ»
Γ. ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΡΧΑΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΣ
Ένα ταξίδι στο χρόνο, αναζητώντας τις αξίες και τις ελληνικές αρετές, για να κτίσουμε γέφυρες με τον εαυτό μας και τους άλλους. Στο ταξίδι αυτό: η παιδική αθωότητα στο Παλάτι, η εφηβική μόρφωση στη Μίεζα, η δόξα της εκστρατείας, η αίγλη των ελληνιστικών χρόνων, η σημερινή πραγματικότητα και η προοπτική της επόμενης ημέρας ζωντανεύουν με τις μουσικές, τα εντυπωσιακά κοστούμια και το ψηφιακό σκηνικό.








