ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020.
ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ

Το Αστέρι της Βηθλεέμ ήρθε!!! Φωτεινό, επιβλητικό!!! Τόσο Λαμπερό όσο πριν από 800 χρόνια όπως λεν οι επιστήμονες!!! Στη μεγαλοπρέπειά του υποκλίθηκε όλη η πλάση! Να το υποδεχτεί!

Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γράφει ότι το αστέρι που οδηγούσε τους μάγους στη Βηθλεέμ δεν ήταν ένα απλό αστέρι, αλλά ένας άγγελος που ακτινοβολούσε σαν άστρο. Ο νοητός ήλιος της δικαιοσύνης!

Τόσο διαφορετικά τούτα τα Χριστούγεννα! Οι θόρυβοι κόπασαν, τα ψεύτικα δένδρα, τα στολίδια, η πολυκοσμία από τους δρόμους όλα αποσύρθηκαν τόσο όσο η φύση να πάρει ξανά τη θέση της στη συμμετοχή στην εορτή της υποδοχής. Οι άνθρωποι περιορίστηκαν σε βασικές αναγκαίες προετοιμασίες για το εορταστικό δείπνο!!! Στις εκκλησιές οι ύμνοι ηχούν χαμηλά. Οι ναοί στήνονται μέσα στα σπιτικά και στις καρδιές μας. Στολίζεται η φάτνη της ψυχής, στήνεται το δένδρο της ζωής. Ανάβουν τα λαμπιόνια να το φωτίσουν! Φτερουγίζουν οι ψυχές και αφουγκράζονται. Μέσα στη σιγαλιά της πλάσης το Αστέρι θα παραδώσει το μήνυμά του! Ο Υιός εισακούεται.

«Εγώ φως εις τον κόσμον ελήλυθα, ίνα πας ο πιστεύων εις εμέ εν τη σκοτία μη μείνη… περιπατεῖτε ἕως τὸ φῶς ἔχετε, ἵνα μὴ σκοτία ὑμᾶς καταλάβῃ· καὶ ὁ περιπατῶν ἐν τῇ σκοτίᾳ οὐκ οἶδε ποῦ ὑπάγει… πιστεύετε εἰς τὸ φῶς, ἵνα υἱοὶ φωτὸς γένησθε…» (κατά Ιωάν. Κεφ.12)

Ο υιός ενθυμείται και τραγουδά το ξεχασμένο Τραγούδι της Γνώσης – Αγάπης.

«Η Γέννησίς σου Χριστέ ο Θεός ημών, ανέτειλε τω κόσμω, το φως το της γνώσεως·……..»

Πατέρα Αναγνωρίζουμε! Ευγνωμονούμε!!! Όμορφα Χριστούγεννα!!!

* Απαγορεύεται η ολική ή μερική αναπαραγωγή του παρόντος κειμένου με ηλεκτρονικό, φωτοτυπικό ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο χωρίς τη γραπτή άδεια της συγγραφέως Μαρίας Τερζάκη.

Σχετικά Άρθρα